lørdag

Vann Kefir Korn (hjemmelaget vann-kefir)

Vann-kefir-korn




Vann-kefir er en probiotisk drikk. Den har naturlige bobler i seg som ligner på kullsyre i brus. Jeg begynte å bruke dette for å få mer probiotika i kostholdet. Det er veldig lett å drikke dette, og unger elsker det, særlig hvis det er etter-fermentert med en frukt de liker godt. Vann-kefir-korn lever av sukker og omdanner dette til enzymer og probiotika som er veldig bra for oss. Vann-kefir-korn produserer massevis av gode bakterier. Dette hjelper fordøyelsen vår og vi får et bedre immunforsvar. Dermed får vi en bedre helse. Vann-kefir kan gi oss bedre hud, redusere eksem og regulere blodtrykket og mye mer. Den er også rik på B-vitaminer, enzymer og mineraler. Du trenger ikke lenger å kjøpe probiotika på butikken hvis du lager dette selv.



Vann Kefir Kultur

Du vil trenge vann kefir-korn, helst ferdig aktiverte. Disse får du av venner eller så får du kjøpt de på nettet et sted. De overlever en tur i posten. Vann kefir korn er en slag sopp som skaper probiotika og enzymer. Soppen spiser sukker og omdanner sukkeret til bakterier. Jeg fikk mine kefirkorn av en venn.


Utstyr du trenger:

Aktiverte kefirkorn
 1,5 liter til 2 liters glass
Skje av plast eller tre (unngå metall)
Håndklede eller kaffefilter .for å dekke til glasset med
Gummistrikk til å feste kledet eller kaffefilteret


Dette gjør du når du har fått kefir korn som er ferdig aktivert:


  1. Hell en liter kaldt vann fra springen, eller kjøpt flaskevann om du vil i en 1,5 til 2 liter stort norgesglass eller lignende. 
  2. Ha ca 4 ss honning, eller brunt eller hvitt sukker i vannet og rør med en skje av plastikk til det er oppløst. 
  3. Ha i de aktiverte kefir-kornene. 
  4. Legg for eksempel en fiken, en daddel og 2 ss rosiner (økologiske) i sukkervannet. 
  5. Dekk så til glasset med et klede eller kaffefilter festet med en gummistrikk, for å holde insekter borte. 
  6. La glasset stå på kjøkkenbenken (ikke i direkte sollys) på en lun plass i ca 21-23 grader celsius. 
  7. Når den tørkede frukten flyter på toppen skal kulturen stå i 24 timer til, før den siles i en plastikk-sil eller et klede. 
  8. Press så en sitron fra en 1/2 sitron i drikken og tilsett gjerne noen bringebær eller annen frossen eller frisk frukt som du vil drikken skal smake. (bringebær er fint hvis du går på lavkarbo.
  9. Rens kefir-kornene og bruk dem til et nytt brygg. Del dem gjerne med en venn. De formerer seg raskt. (kast frukten som lå på toppen av brygget)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar