Epla

lørdag

Løvetann-saft er sunt, oppskrift

Nå er det tid for å lage løvetann-saft. Saft går mye raskere å lage enn sirup og vi mister heller ikke så mye av virkestoffene. I går kom sommeren her i Sande i Vestfold, og da eksploderte det i løvetannblomster. Det ble gult overalt. Da var det bare å kaste seg over de. Jeg trang jo hele 400 stykker. Det høres kanskje mange ut, men det gikk utrolig fort. Om du skal ut å plukke løvetannblomster, så er det viktig å plukke de på et sted hvor det ikke har kjørt biler.
Jeg fortet meg å legge de i vann og skar opp sitroner og appelsiner og puttet de i vannet sammen med løvetannblomstene og lot det stå i 24 timer.

Oppskrift på løvetann-saft
 • 400 løvetann-blomster
 • 3 liter vann
 • 4 oppdelte sitroner (naturlig konserveringsmiddel)
 • 4 oppdelte appelsiner
 • 5 dl honning
 • 2 dl maltekstrakt
 • 2 dl palmesukker eller brunt sukker (Stevia kan også brukes og det er et sunnere alternativ enn brunt sukker)
La det ligge i vann natten over på et varmt sted. Sett det til trekking på komfyren og hold så lav temperatur på vannet som mulig i 5 timer (jeg prøver å holde den mellom 35 og 40 grader. Det lønner seg å ha plata på 1 og urtene i vannbad).  Må ikke koke for da forsvinner vitaminene. Sil av i et dørslag og tilsett honning, maltekstrakt og palmesukker (eller stevia). La det få et aldri så lite oppkok, for å løse opp sukkeret.


Egenskapene til løvetann:

Avgifter kroppen, motvirker tarmgass, appetittøkende, løser opp slim, styrker lever og nyrer, den er urindrivende og kan bidra til å løse opp slaggstoff i kroppens bindevev.

Løvetann inneholder mye kalium og vitamin A, B, C og K. Inneholder faktisk mer A-vitamin enn gulrøtter. Inneholder bitterstoffer.


Her er en link til en side som viser hva løvetann inneholder av næringsstoffer: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2960?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=dandelion


2 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du deler. Det er masse gule blomster her i Fredrikstad om dagen. Så denne skal jeg teste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig å høre at du vil prøve å lage denne ��
   Hanne

   Slett